Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΟΣ

https://www.thraki.com.gr/skliri-anakoinosi-tis-i-mitropolis-gia-to-isychastirio-toy-geraka-kai-tin-monachi-anna/


Σκληρή ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης για το Ησυχαστήριο του Γέρακα και την μοναχή Άννα
3 Μαΐου 2019 , 10:30

Ι.Μ.Ξ: «Εξαπατά τον λαό- Άκυρα και αντικανονικά τα Μυστήρια»
Μοναχή Άννα: «Ανήκουμε σε άλλη εκκλησιαστική αρχή πια – Δεν μπορεί να μας ελέγχει η Ι. Μητρόπολη Ξάνθης»
Στο Παλαιό Ημερολόγιο το Ιερό Ησυχαστήριο σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της «Θ»

Δεν έχει καταλαγιάσει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Μοναχής Άννας, του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης.
Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, από την προχθεσινή ανακοίνωση – «φωτιά» της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου σχετικά με την λειτουργία του Ησυχαστηρίου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ: «ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΝΑ»
Ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:
Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου υπενθυμίζει στον ευσεβή λαό της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής ότι η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» που εγκαταβιώνει στο λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου» στο Γέρακα Ξάνθης εξαπατά τον λαό αφού φέρει τα ράσα χωρίς να είναι μοναχή, γεγονός που εμπράκτως έχει παραδεχθεί και η ίδια, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι στο  «Ησυχαστήριο» «ιερουργούν» καθηρημένοι και αντικανονικοί «κληρικοί» όπως οι:  «Αρχιμανδρίτης» Ειρηναίος Σιναμίδης από την Ροδόπη και  «Αρχιμανδρίτης» Ιωάννης Καρασακαλίδης από την Αλεξανδρούπολη. Επομένως πάντα τα εκεί τελούμενα Μυστήρια είναι άκυρα και αντικανονικά.
Επίσης εν όψει της «Πανηγύρεως» που θα τελέσει την Παρασκευή 3/5/2019 έχει προσκαλέσει ως ομιλητή έναν πρώην μοναχό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσή, ο οποίος έχει αυτοανακηρύξει τον εαυτό του ως προφήτη (βλ. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PAP2-aCdMKc) ενώ παρ-ιστάνει τον   υπέρμαχο και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορόντας την Εκκλησία της Ελλάδος και τους Επισκόπους της ως αιρετικούς…Τον ίδιο ολισθηρό δρόμο έχει επιλέξει και η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» με σκοπό και επιδίωξη να δημιουργεί οπαδούς.
Επισημαίνουμε προς όλους ότι προσκεκλημένος της δήθεν «Γερόντισσας Άννας» που εμφανίζεται ως μοναχός Μωυσής, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία. Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να αποφεύγουν τόσο το λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα» όσο και τους πλανεμένους προσκεκλημένους του».

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΝΑ: «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ»
«Το Ιερόν Ησυχαστήριο ανήκει σε άλλη εκκλησιαστική αρχή πια. Είμαστε υπο την διαδικασία ανακλήσεων των δωρεών μας (αυτά ήταν όλα προσωπική μας περιουσία, την οποία ανακαλούμε). Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν ανήκουμε στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, η Μητρόπολη Ξάνθης δεν μπορεί να μας ελέγχει αυτή την στιγμή εκκλησιαστικά και πνευματικά. Λογοδοτούμε στην εκκλησιαστική αρχή στην οποία ανήκουμε. Δεν ανήκουμε στην Μητρόπολη Ξάνθης, συνεπώς η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης δεν μπορεί να μας ελέγχει».

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της «Θ», οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ανάκλησης των δωρεών και «τελειώσει» γραφειοκρατικά όλη η ιστορία, η νέα εκκλησιαστική αρχή στην οποία ανήκει το Ιερό Ησυχαστήριο, είναι ο Μητροπολίτης Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλόθεος, των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ) που ακολουθεί το Παλαιό Ημερολόγιο (Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο υπολείπεται από το Γρηγοριανό ημερολόγιο κατά 13 ημέρες).