Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

                                                                         
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   Ξάνθη 16 Μαρτίου 2015
     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ                          
 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ
      ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ταχ. Δ/νση  : Ἱερά Μονή Παμμ. Ταξιαρχῶν                       
Τηλέφωνα    : 25410-29911  Διευθυντής
                     : 25410-22362  Γραμματεία              
Τ.Κ        : 67100  ΞΑΝΘΗ                       
FAX.        : 25410-22362                      

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζει: 
1) Την ευαρέσκεια και τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Δευτέρας (Β΄) και Τρίτης (Γ΄) τάξεως του Λυκείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: 
«Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο»
που διοργάνωσε το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την 28η Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου. Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση του υπευθύνου θεολόγου καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Ταλέα, παρουσίασαν την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, ως πηγές δημιουργικής αναζήτησης της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας του σύγχρονου νεοέλληνα κατοίκου της περιοχής αλλά και των, κατά καιρούς, επισκεπτών της περιοχής μας.
2) Τα πλέον ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Δευτέρας (Β΄) και Τρίτης (Γ΄) τάξεως του Λυκείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στο 4ο Διεθνές Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: 
«Γ. Βιζυηνός, Εις την Πόλιν»
που έλαβε χώρα στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως από την 12η έως και την 15η Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Οι μαθητές μας, με την παιδαγωγική καθοδήγηση του υπευθύνου φιλολόγου καθηγητού κ. Σταύρου Αγγορούδη, την διοικητική υποστήριξη της Υποδιευθύντριας του σχολείου κ. Ελισάβετ Τοροσίδου και την επιστημονική εποπτεία του επίκουρου καθηγητού του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρου Βαρελά, παρουσίασαν με ενάργεια την εισήγηση, «το παρελθόν ως παροντική αξία: ξαναδιαβάζοντας τον Γ. Βιζυηνό στα Νεοελληνικά αναγνώσματα από τις αρχές του 20ου αιώνα ως σήμερα».
Η παρουσίαση των μαθητών μας αλλά και η συμμετοχή των σε κοινή, εν πλώ, συνεδρίαση απέσπασε τα ευμενέστατα σχόλια τόσο των πανεπιστημιακών δασκάλων και εκπαιδευτικών των άλλων σχολείων, όσο και των παρευρισκομένων ανθρώπων του θεάτρου και των μελών της οργανωτικής επιτροπής. Ιδιαίτερη, όμως, συγκίνηση μας προξένησε η ευαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριάρχου και η έκφραση των συγχαρητηρίων του για την ενδελεχή εισήγηση των μαθητών μας και την εμβριθή, παιδαγωγικά, συμμετοχή τους στην επακολουθήσασα επιστημονική συζήτηση, που, τοιουτοτρόπως, ετίμησαν, ως όφειλαν, αφενός τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ξάνθης και της Θράκης, αφετέρου δε σύνολη την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση της πατρίδος μας.
Ευχαριστούμε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα για την ολόπλευρη ενίσχυση που μας παρείχε, τον Δήμο Ξάνθης και κάποιους «αθόρυβους» αποφοίτους του σχολείου μας που πρόσφεραν την αρωγή τους στην όλη προσπάθεια μας. 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
 

                  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
               ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΑΣΑΝΙΔΗΣ 
              ΚΛΑΔΟΥ   ΠΕ 01 και ΠΕ 12